relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Tuesday, November 3, 2009

periksa..selesa or seksa?

selamat berimtihan buat semua yang masih bergelar student..
ketahuilah bahawa diri ini adalah insan terpilih untuk tidak menduduki peperiksaan lagi..hahaha! (kajol uia mesti bengang)
sekarang ni kamek tengah marking paper.. bila baca jawapan student..ada yang buat kamek terharu..antaranya ialah..apabila huraian dan contoh yang dia bagi sebiji seperti yang saya huraikan..bukan ayat buku.. hmm..bagus budak ni..sebiji2 suara kamek lekat dalam kepala dia.
yang terharu ada..yang nak tergelak pun ada..soalan minta lain..lain dia huraikan. setakat ni ada 1 kelas full A. A+ pun ada..pening kamek nak buat report kang..nak menjawab kenapa budak ni bagus sangat.
dalam keadaan mcm ni, kamek suka letak diri kamek di tempat student..kamek dulu harap sgt pemeriksa akan mudah beri markah.. kamek lbh suka menunaikan hak mereka dari menafikan hak mereka dgn memotong markah ikut suka hanya kerana nak seimbangkan graf. lagipun kamek rasa kamek dah cuba marking seadil yang boleh.
kamek teringat dl..waktu exam yang paling seksa adalah di mesir..hanya tuhan yang tahu..rasa mcm nak jumpa malaikat munkar nangkir jawab exam..sebab takut tak lulus.emosi satu hal..cuaca pun satu hal.waktu sem 1 musim sejuk,dah la kena jwb exam kat tmpt parking keta..angin sejuk yg amat..bunyi bising keldai lagi dari ladang sebelah..nak pakai sarung tangan..tulisan jadi buruk..jadi jwb exam..dlm keadaan tangan menggeletar sejuk.
exam kamek yang paling selesa waktu spm..haha..cukup santai..malam sebelum exam siap main game lg..relax sgt otak..tiada tekanan..
alhamdulillah..dalam kedua2 situasi di atas..keputusan exam kamek melegakan...
oklah..kamek mok smbung marking .. bilalah..kamek nak pencen nih!!!!


ni salah satu gambar kamek di mesir dulu..di puncak gunung sinai (gunung tursina..dalam sejarah nabi musa)..puncak gunung jerai..kamek tak panjat..gunung sinai kamek sampe dulu..hehe

No comments:

Post a Comment