relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Monday, September 28, 2015

kes jerebu sentiasa berjerubu

tiap2 tahun.. benda sama..alas nak tunding jari sapa sapa.. org sini kata org sana salah.. org sana kata org sinilah yg buat salah kat sana..
huhuhu.. kes jerebu sntiasa berjerubu jalan penyelesaiannya.. xnampak...
dan tahun depan tunggulah.. akan berulang lagi.. lagi.. dan lagi...

Wednesday, September 16, 2015

Senyuman anak anak ibu


 Ibu sanggup lakukan apa saja utk melihat senyuman anak anak ibu ini setiap hari... 😍

Saturday, September 5, 2015

Cerita ttg baby carrier anak2

Alkisah.. ibu sntiasa nk terbaik utk anaknya.. wktu muhammad belum lahir lg, aku dah beli carrier.. wktu tu zero ilmu ttg ni.. so jmpa di kedai harga rm40. Terus amik. Bila abang dalam 4 bulan, abinya la guna carrier tu.. habis melecet peha abang..
Dan bila lahir si deejah ni.. terfikir perlu sgt baby carrier sbb si abg masih lagi perlu diperhatikan.. time raya sepupu aku dtg, bw baby dia 8bulan.. dan bibik dia dukung dlm bby carrier..nmpak amat selesa utk si pembawa dan si dibawa.. terus tanya.. beli kt mn.. dia jwb, servey online, group wassap baby wearing pun ada. Terus aku kaji.. buat homework serba sikit.. barulah tahu pentingnya ciri2 carrier yg selamat.. kn cari yg ergonomic.. apa kobondo ntah.. yg aku faham yg kaki budak berbentuk M.. dan dia tak melecet.. so aku servey jenama yg bagus dan harga.. ya allah mahal gila.. aku igt bawah 100.. tgk tgk yg preloved pun 500 ke atas.
Deejah baru dlm pntang.. aku dah xsabar nal berbaby wearing... tanya dlm group wassap.. rmi syorkn ringsling.. aku lak tgk berbelit belit.. pastu kain terjuntai juntai tu..rasa xsesuai utk aku yg kecik ni.. takut terpijak dan aku lak yang terwrap dgn kain tu.. hihihi.. nak beli ssc.. deejah kecik sgt. Ssc sesuai utk 4bulan ke atas. Alkisah, dlm fb, ada 1kedai lelong semperna merdeka, salah 1 barangnya pouch sling.. harga dr 80 turun 40.. aku nak try.. beli dan bila smpi..deejah mmg jadi mangsa kegilaan ibu nak berwearing ni.. hehe. Aku beli size s utk size badan aku.. tp rasa mcm deejah bila masuk jadi ketat sgt.. mcm terpenyet lak dia dlm tu. tp tgk deejah tidor selesa je.. ok la kot.. huhuhu.
Gambar ni aku upload dlm group fb babywearing aku.. otai tegur nmpak mcm baby xselesa dan mudah lemas.. huhuhu.. aku kn byk belajar lg.. klu aku pki pun kejap kejap je..
Balik dr kl.. terus aku ajak habibi singgah tnjung malim.. kedai asadell.. di situ, aku try byk jenis ssc.. dlm kepala minat ergobaby.. dan alhamdulillah habibi pun suka yg itu wlu cuba lennylamb, onya dn dll.. 
Belilah kami...ergobaby original..harga rm399 smprna merdeka. yg rasmi guna habibi.. dan dia kata mmg sedap.. wlu dukung abg yg 1 4kg.. xsakit bahu dan pinggang.. abg muhammad pun suka.😊
 
So nasihat aku untuk ibu ibu yg nak beli... study dulu.. anggaplah yg kita beli ni 1 perlaburan dalam proses pendidikan anak2..
Baby carrier Amat2 mmbntu terutama kami yg suka merayau rata ni..
😙love ergobaby😍