relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Wednesday, June 21, 2017

liberal.. nak pi ke mana..

liberal sangat pasai pa.. nak pi mana....
klu akal kita lebih berkuasa.. allah tak payah susah susah turun al-quran dan utus nabi..
sbb allah nak habaq.. akal cerdik tak guna..kalau lawan Dia..
akal guna untuk ikut wahyu Dia.. bukan akal guna untuk lawan Dia..

ceq marah ni.. sebab ceq rasa.. kita jadi cerdik kalau ikut wahyu..
klu belakangkan wahyu.. tak cerdik.. samalah macam kaldai.. ada akai..xboleh pakai

Thursday, June 15, 2017

game dengan anak anak

sekarang.. hadeejah pun dah pandai nak main main game

selalu kami main.. sorok sorok... ibu yang selalu kena kira.. dan dua anakda menyorok..

kami juga main jet jet semut.. dan selalu yang kena cubit tu..ibulah

kami main sep sep sep.. ola oli... cuma ibu akan ubah lirik yang lebih dekat dengan kami...

dan yang paling aku selalu main dgn anakda ialah lumba sapa cepat...hehe
dan biasanya ibu main game ni bermuslihat.. contoh nak suruh mandi...
' sapa cepat masuk bilik air dulu dia menang..'

nak suruh makan;
'sapa makan nasik habis, dia menang'

nak suruh pakai baju
'sapa pakai seluar dulu dia menang'

nak suruh tido
'sapa pejam mata dia dulu, dia menang'
cuma yang ini.. kantoi... ibu yang selalu menang... dan anak anak ntah kemana..lepas ibunya menang pejam mata..

Friday, June 2, 2017

cerita aku, kami dan belon (kapal terbang)

bila pernah belajar dan bekerja di over the sea ni.. nak taknak.. kena naik belon

macam macam cerita...

antaranya..

satu
tersilap tempat boarding..
sepatutnya masuk pintu 4, termasuk pintu 5.. maka femesla kita.. bila nama di announce sekuat kuatnya utk panggil masuk perut belon...

dua
tersalah tarikh
aku nak beli 25 februari...
tapi aku beli 25 januari...
maka pada tarikh 25 feb tu.. dengan rasa tak bersalah.. pergi heret beg.. nak daftar kaunter.. xdpt.. nama xde.. mulalah aku pelik.. mujur print out slip.. rupanya bulan lepas punya tiket... huhuhu
taknak double sedih,,, belila on the spot.. mahal wei..

tiga
tersalah nama
yang ni bli waktu dr miri nak ke sabah tahun lepas
nama suami aku 2 kali, ertinya 2 seat nama suami... nama muhammmad xde.. waa waaa
takkan nak tinggal muhammad kat miri..
tukar nama macam tu je.. xboleh yea.. ini bukan bas
maka.. belilah baru. on the spot... mahal wei..

empat
tersalah tempat
ini jadi tahun lepas..
aku beli melalui hp
mungkin sbb hp aku comey sgt.. xberapa clear..
aku sepatut beli kl ke kuching,..
tp aku beli kuching ke kl padahal aku di kl waktu tu,,, huhuhu
dan hanya aku tahu bila nak check in nama xde.. rupanya.. salah tempat berlepas..dan salah destinasi..
maka.. belilah baru. on the spot.. mahal wei..

lima
tiket burn macam tu je
sbb.. ada yg beli utk mak abah.. tapi mak abah ada urusan.. waa waa

enam
kejar flight..
hahaha.. ni waktu di jakarta..
capek tau...

tujuh
mengigau atas flight..
naik naik terus tidur..
lepastu.. waktu flight bergoyang waktu nak bergerak.. aku terjaga, dan aku ready nak keluar sbb igt dah sampai.. hahaha.. rupanya baru nak berlepas..

dan banyak lagi..
aku jumpa bermacam orang.. bermacam karenah...
aku tulis ni pun.. sbb aku dah rinduuuuu
rindu nak naik belon.. hehe