relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Thursday, March 23, 2017

dilema anak perantauan

best dok di tempat oranng..
seolah percutian dan pengembaraan kita ditaja..

cuma kadang ada waktu berperang dgn perasaan...
walau sesempurna mana tempat orang..
di ribaan dan di sisi insan tersayang juga..impian kita

moga impian menjadi kenyataan...

Wednesday, March 22, 2017

sindrom tall poppy

aku pun baru tahu hari ni

sindrom takleh tengok orang lain lebih

sindrom nilah yang selalu keluarkan kenyataan
" jangan tunjuk kamu tu bahagia.. jangan tunjuk gambar suami, nnt kesian kat org tak kawin.. jangan tunjuk gambar anak anak, nanti kesian kat orang xde anak.. jangan tunjuk gambar makanan.. nnt kesian org tak makan. jangan tunjuk gambar tengah happy.. nnt kesian kat orang yang tgh sedih.."

aku bukan penunjuk segala-galanya...sbb itu fb aku.. bukan fb diari.. lebih pada fb share sesuatu yang berguna je.. dan bukan utk org lain.. utk aku sndiri gak..
blog ni.. half of my diary .. itupun berapa org je tengok.. blog ini pun bukan utk aku dicemburui.. atau dihina..

bersihkan hati... hati kita ni.. bila busuk.. dia xbau busuk diri sendiri.. tp membusukkan org lain..

Monday, March 20, 2017

makan makan mac2017

xdelah rajin sangat
takdelah pandai masak sangat

tapi buat kenduri atau ajak orang datang rumah makan makan.. boleh kata acara wajib.. dalam sertahun mest 3@4 kali...

penat memang penat.. tp kepuasan tu yang best..

tambah aku mungkin banyak lihat dan belajar dari family aku yg suka buat kenduri..
Nampak macam sgt melecehkan.. tp hikmah dan nikmat di sebaliknya./.  hanya bila buat.. kita yang yang rasa

ni gambar makan makan semalam..
bersama anak anak murid acedamic advisee..



rumah yang sempit.. pun rasa besar.. bila tetamu ramai datang
makanan yang sikit.. jadi banyak
masakan yang xsedap.. jadi sedap..
badan yang pernat.. jadi cergas....

Friday, March 17, 2017

aku dan doa

ada satu "masa"..
kita rasa terpanggil untuk memanggilNYA
kita rasa dekat.. dan DIA bagai menyapa
mintalah... mintalah apa sahaja...
AKU perkenankan....

dan masa itu.. tidak kadang selalu..
kerana hati kita selalu berdebu..
dengan dosa dan keliru tak menentu..
dengan sibukkan dunia dan hal lagha yang terlalu

betullah..
bila doa tidak diperkenan..
bukan sebab DIA tidak berkemampuan...
tapi kerana kita tidak berkelayakan... :(

Monday, March 6, 2017

pomade

hari ni baru aku tahu apa tu pomade dan kegunaannya... huhuhu
rasa macam baru keluar dr tempurung ...

korang pernah tak jd macam ni.. benda yg dah lama org tahu.n budakbtadika pun tahu.. tp korang masih tercari cari.. apa la benda tu.. haha

Wednesday, March 1, 2017

basikal deejah kena curi

ptg semalam.. aku balik kelas dan jam 6.45.. masuk rumah di ambang magrib.. perut lapar.. terus masuk dapur makan roti yang ada dgn anak anak tumpang makan sekali.. habibi dah berkemas untuk kelas al-quran..
dan ada ssorang dah sampai pun..
tetiba dgr habibi jerit di bilik...hoi...

terus suami keluar tergesa dan sebut.. basikal kena curi..

seorang naik motor tgu di luar pagar.. sorang lagi masuk.. dan rembat basikal hadeejah..
huhuhu.. suami kata diorang silap gelak gelak lagi...

aku yang dengar pun rasa nak gelak.. dan sikit rasa syukur.. mujur basikal hadeejah bukan basikal abangnya..
basikal abangnya selamat sebab berkunci.. basikal adik x berkunci sbb..
1)basikal bundle.. suami kutip org buang.
2)tayar pun xde angin.. hehe

amikla jual kat besi buruk..

cuma sedih.. terlalu deseprate sgt ke.. smpai basikal budak pun kau nak curi..

moga kamu berdua yang ketawa kerana mencuri semalam dapat hidayah.. dan satu hari.. kamu berdua kertawa kerana telah mendapat hikmah dan tarbiyah