relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Tuesday, April 15, 2014

raba xdak sekupang dah....

Anakda makin banyak ideanya.. maka ibunya makin perlu lebih berjaga jaga..
Apa yang dalam kotak pensel..pasti akan dikastam oleh anakda.. dan bnda yang dia paling suka... raba aka pemadam.
Dan peliknya..bila dah dia dapat..mst hilang sampai xketemu lagi.. xkan makan kot...

Bila pi kedai..nak beli lagi.. tetkejut.. raba harga dia... paling murah 70 sen... wow.. kebanyakkan nya rm1... tu dia... mana pi raba sekupang... ?

Huhu.. anakda.. sbb raba dah naik haRga.. ibu pun kena jual mahal.. xleh dah main raba.. main hat lain.. hat xnaik harga.. tak tau lah nnt zaman dia sekolah ..ntah ntah raba harga rm5... salah sapa ek?

Sunday, April 13, 2014

cerita gedik...

Habibi : citer apa malam ni....
Aku: drama melayu... best gak ni..
Habibi: la..awat cerita ni gedik sangat...

Sambil tukar channel...
Aku: klu citer ni?
habibi : gedik jugak....

La..ada ke citer melayu yang tak gedik.. adoi.. kdg nak berhibur cara halal tgk drama pun susah.. susah nak cari yg x gedik... hehe..aku jelah yg mengarah drama... tergedik lak aku tetiba nak jadi pengarah.. haa haa.. gedik jugak... hahahaha

Thursday, April 3, 2014

bodek lecturer...?

Aku terbaca satu post salah sorang student aku " betul ke time time nak periksa ni kena rapat rapat, buat baik dgn lecturer supaya senang diorang bagi markah lebih?"

Wlupun..itu post berbentuk soalan.. aku tanya balik pd diri aku.. betul tak?
Hmm..aku terus gelengkan kepala... aku bukan jenis senang dibodek.. tapi aku terkesan dari sudut adab...dan akhlak..

Dulu dulu... waktu aku di alam persekolahan.. setiap kali nak exam.. km akan berjumpa dgn guru..atau pensyarah.. dan minta halal serta maafkan klu ada salah silap.. kami buat bnda tu dr sek men.. kolej..smpila ke al azhar.. cuma bila masuk ukm.. aku xbuat..sbb aku xde geng sekelapa.. ehh..sekepala...
Tujuannya apa? Bukan bodek...tp mnta kap ba ra kap alip ta nun... keberkatan....
Ini apa yg aku alami... apa yg aku lalui... klu lah guru tu..        setle 0-0 dgn kita ertinya xde smpan dendam sakithati, kecik hati atau apa apa... aku akn mudah faham, igt, hafal dan jawab soalan nya.. tp klu ada yg x selesai.. maka jadilah sebaliknya... betul...

Berbalik pd post student aku td... buat baik atau rapat bukan utk bodek... tp utk amik kap ba ra kap alip ta nun.....