relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Thursday, April 3, 2014

bodek lecturer...?

Aku terbaca satu post salah sorang student aku " betul ke time time nak periksa ni kena rapat rapat, buat baik dgn lecturer supaya senang diorang bagi markah lebih?"

Wlupun..itu post berbentuk soalan.. aku tanya balik pd diri aku.. betul tak?
Hmm..aku terus gelengkan kepala... aku bukan jenis senang dibodek.. tapi aku terkesan dari sudut adab...dan akhlak..

Dulu dulu... waktu aku di alam persekolahan.. setiap kali nak exam.. km akan berjumpa dgn guru..atau pensyarah.. dan minta halal serta maafkan klu ada salah silap.. kami buat bnda tu dr sek men.. kolej..smpila ke al azhar.. cuma bila masuk ukm.. aku xbuat..sbb aku xde geng sekelapa.. ehh..sekepala...
Tujuannya apa? Bukan bodek...tp mnta kap ba ra kap alip ta nun... keberkatan....
Ini apa yg aku alami... apa yg aku lalui... klu lah guru tu..        setle 0-0 dgn kita ertinya xde smpan dendam sakithati, kecik hati atau apa apa... aku akn mudah faham, igt, hafal dan jawab soalan nya.. tp klu ada yg x selesai.. maka jadilah sebaliknya... betul...

Berbalik pd post student aku td... buat baik atau rapat bukan utk bodek... tp utk amik kap ba ra kap alip ta nun.....


No comments:

Post a Comment