relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Saturday, August 20, 2011

TAK ZIARAH MAKA TAK KENAL..TAK KENAL MAKA TAK CINTA

kita selesa dgn orang yang dah biasa dgn kita.. apalagi orang orang itu sama minat..sama tahap pendidikan..sama kampung..sama adat dan budaya..
mula2 mungkin agak canggung juga bila nak bersama merka yg tidak kita kenali..tapi bila sudah dikenali..barulah sedar hikmah ayat :

Bahwasanya diciptakan manusia itu bersuku-suku dan berbangsa-bangsa, untuk saling kenal-mengenal.  (dalam Q.s. [al-hujurat]:13)

TAK KENAL MAKA TAK CINTA...   kena tambah lg pepatah ni..
TAK ZIARAH MAKA TAK KENAL..TAK KENAL  MAKA TAK CINTA


alhamdulillah bulan puasa ni aku berkesempatan ziarah ke tempat2 baru..kenal rakan2 seagama yg baru..tahu adat baru..faham gaya hidup baru..

program ziarah saudara-saudara baru kg plaie



comel sangat....

program klinik fatihah kg iboi


dan hasilnya.... dgn mengenal ramai orang..aku bukan sahaja mengenali dan mencintai mereka malah ia buat aku makin kenal,makin cinta dan makin menghargai hidupku..






3 comments:

  1. Alhamdulillah,aku telah membuat cabutan bagi segmen Pengiklanan Percuma selama 2 minggu di Blog Mohd Zakwan.KLIK SINI untuk melihat keputusannya.Terima kasih kerana sudi join dan memeriahkan segmen yang aku anjurkan.Lain kali aku buat segmen/GA/Contest,jangan lupa join okay,hehe :)

    ReplyDelete
  2. to'wan tag tuan rumah join segmen :)

    http://abuhanif186.blogspot.com/2011/08/saya-nak-join-bloglist-blogfynacom.html

    ReplyDelete
  3. ..eratkan silaturrahim ..moga kita dirahmati olehNYA.

    ReplyDelete