relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Wednesday, July 13, 2011

macam mana nak tahu dia jodoh saya?

kalau time keluar kelas kan..ada yang mngekor sampai ke kereta..dah tahu..ni mesti ada apa apa nih..
siap nak tolong bawakan beg lagi..


"ustazah..nak tanya sikit..mcm mn nak tahu dia tu jodoh kita atau tidak?"

"errmm..kenapa?tengah bercintan ke/ atau sekadar perasan sorang sorang?"

"kami dah lama couple dr sekolah menengah lagi..cuma bila sy masuk ipt ni..sy sibuk sikit..dia merajuk..dia mnta break..tp sy tak dpt lupakan dia..dan dia tak dpt lupakan sy.."

errkk..break apa mcm nih..masih lagi saling mengadu luahan perasaan...

"hmm..mcm ni lah..jodoh ni di tangan tuhan..kita mmg selagi tak kawin mmg tak dapat tahu siapa jodoh kita..bukan boleh main teka -teka..adat bercinta mmglah rasa dia je teristimewa..tak boleh lupa..dan segala macam penyakit lah...
cuma nak share dgn kamu apa yang sy dapat dr ustaz sy dulu....
mungkin sedar atau tidak..kita akan mudah tertarik dengan mereka yang berada sama level dengan kita. dalam erti kata lain..roh kita mempunyai pertalian dan mendapat signal yang kuat dengan yang sama level dgn dia..
jadi tak hairan.. jodoh lelaki yang baik dengan perempuan yang baik.. begitu juga sebaliknya..
klu kamu rasa kamu baik..insyaallah jodoh kamu baik.....

1 comment: