relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Monday, November 1, 2010

kembar bahagia dan sentosa

dulu..ada dua beradik kembar..sorang nama bahagia..sorang nama sentosa...mereka amat rapat sehinggakan sering kelihatan bersama dan membuat aktiviti yang sama.. tapi sayangnya..kebersamaan mereka tidak lama..penceraian ibu bapa mereka membuatkan mereka terpaksa berpisah sentosa terpaksa mengikut ayahnya ke sarawak..manakala bahagia kekal di semenanjung.. perpisahan mereka meninggalkan kesan yang amat mendalam ke atas satu sama lain... keduanya berubah menjadi pemurung..tidak memperdulikan orang lain ..keadaan semakin parah..mereka akan bercakap keseorangan dan kadang2 mereka akan mencederakan orang lain atau diri sndiri..mereka berada dalam dunia mereka sndiri.. untuk menyelesaikan masalah ini..sntosa di hntar ayahnya ke hospital..begitu juga bahagia di hantar ibunya ke hospital..malang sekali..hospital biasa tidak menerima mereka..terpaksalah si ayah dan si ibu tadi menempatkan anak-anak kembar itu di sebuah bangunan yang berasingan..dan dengan penubuhan bangunan itu bermulalah hospital bahagia dan hospital sentosa..khas utk mereka yng sakit jiwa...
hehehe..caya tak citer tu?... haa..tak percaya? percayalah ....semua itu hanya rekaan semata-mata..hehe..just nak bagitahu kat sarawak ni..hospital utk org sakit jiwa dipanggil hospital sntosa bukan hspital bahagia..so bila datang sini..jgn nak mengarut ..kalau demam ke..nak bersalin ke..pergi hntar ke hospital sntosa..org yang menghantar tu..yg ditangkap masuk wad..hehe

semalam ada karnival di hospital sntosa kuching..kbtulan student bagi kupon..pergilah..
macam2 ada...terutama hasil kerjatangan pesakit-pesakit di sini
yang paling best kat situ ada jual pokok periuk kera..best sangat dapat beli dgn harga yg amat berpatutan!!

No comments:

Post a Comment