relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Wednesday, October 2, 2013

semua ni pasal sapa?

klu pasal invigilate..mmg macam2 citer.. hahaha,
alkisah utk semester ni aku kn 4 kali invigilate.. 3 di awal2 peperiksaan, 1 di tgh2 dan hanya standby..
aku dah bersedia awal cara2 menghadapi ke'boring'an menunggu..mcm2 dah ready dlm kepala ku.hehe

tiba2 F mintak tukar dgn aku..sbb dia ada urusan pnting yg lain..dia ambil invigilateku hari pertama..dan bertukar dgnnya invigilate hari weekend..tp hanya standby. aku menyahut dgn senang hati.. boleh bangun lambat dgn Muhammad..hahaha.

dan pagi 1st tu..jam 830 " akak, knp sy sorang je ni..xde pun kak *****."
aku dah gabra.. aku mntak dia berurusan dgn bilik gerakan. aku faham betapa gentingnya situasinya.

dan ptg ku aku berjmpa dgnnya " akak tahu kak, mcm2 sy kena pg td, dahla kakak **** tu lambat, kertas jawapan x cukup, kena marah lagi.. macam2 kena pagi tadi.
aku menyahut simpati "klu F tak amik alih, akak la yg kena semua tu.. sian kat F"
dia balas: " saya pulak rasa, klu akak yg duduk tmpat sy tadi, xjadi macam tu"

dan kemudian aku bersedia utk menggantikan tmpatnya.. adakah aku akan menghadapi situasi sprit yang dia ambil alih tempatku.

aku smpi awal, slps mendaftarkan diri..aku mendudukkan diri di kerusi berdekatan..menunggu klu2 ada kelopongan untuk aku isi.. bersamaku 3 sahabat lagi yg jugak sama status 'standby'. tiba2 kami dipanggil dan brth ada2 kekosongan, ertinya 2 dari kami kena 'bekerja' dan 2 lagi boleh 'enjoy'..
 caranya menentukannya adalah dgn cara undi.

aku dah gelabah..biasanya klu bab undi..aku selalu kalah..huhu. undi pertama, semua xkena.. coz kertas undian dibuat lebih.. haa..selamat!
undi kali ke2..jeng jeng jeng.. 2 org rakanku ku dengar mereka mengeluh..dan bila ku buka kertasku..ye.. selamat lagi.. "KITA ENJOY".

mulalah dlm kepala ni teringat F..klu dia di tmpatku..adakah dia bernasib baik sprti ini?
huh..aku mula beristigfar..mintak ampun dari dosa igt soal ong..tuah individu dan sial..
semua ni pasal sapa?

ALLAH!... :)

No comments:

Post a Comment