relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Friday, August 13, 2010

karenah pelajar...

ramai tanya..best tak ngajar di sarawak..lagipun di situ non muslimnya sama ramai dgn student muslim..apatah lagi kami lecturer CITU..mengajar Islam kepada kelas muslim dan kelas bukan muslim.
mula-mula rasa kekok juga..yalah..bahasa lain..budaya lain..agama pun lain..mana pernah saya mengajar non muslim sebelum di sarawak ni.
tapi sebenarnya tak banyak beza..cuma pemilihan bahasa dan ayat kena jaga..supaya tidak terlalu sensitif dan paling penting kena cari word yang boleh terus menyentuh hati mereka.
mereka pun mula2pun nampak ragu2 bila 1st time masuk kelas.
gambar2 kat bawah ni kebanyakkan kelas non muslim..ragam dan karenah mereka mmg kelakar..rasa seronok mengajar dgn kerjasama sepenuhnya student2 mcm diorang ni..
huh...berdebat smbil angkat ketiak..sampe org sebelah larikan kepala...hehehe
stdnt kadazan dusun membntangkn mengenai budaya masyarakat diorang...memang best..ternganga lecturer dia mendengarnya...

tarian kipas
opera cina
sepuluh student keluar depan..sepuluh ragam diorang tunjuk...

joget lambak kuda kepang

idea yang diberi kadang terlalu rasional smpai tak tercapai oleh akal..kekeke

No comments:

Post a Comment