relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Thursday, May 28, 2015

kenapa mesti ultraman..?

ini dilema semua ibu bapa kot..
dalam memilih tontonan yang sesuai utk anak anak.. terutama anak lelaki,
aku dan habibi dari awal dah decide, jgn tunjukkan cerita atau kartun unsur ganas depan anakda..
kalau kartun.. no ultraman, batman, ninja turtle dan apa je lah yang seangkatan dgnnya..

dan anak sekarang dah 2 tahun +++, dah pandai demand apa nak ditengok.. apa yang dia tak suka..
biasa kartun yang aku buka pada dia pun kampong boy, upin ipin, robocar poli, alice in wonderland..yg agak lembut bahasa dan gaya dan banyak warna warni..

alkisah.. walaupun astro.. tp iklannye banyak.. malah melampau lampau.. anak tgk je pun iklan ultraman.. dan ada sikit je lah sedutan cerita ultraman tu.. xsangka itu yang disebut sebutnya..
dgn gaya tangan ultraman.. dan sebut ultraman.. dia terus fire aku dan abinya... huhuhu


kenapa mst ultraman?
adoilaaaaa....

sabar yea.. ibu ibu bapa bapa.. naluri anak lelaki tetap naluri.. kegemaran dan minat mereka.. walau kita cuba kawal, tapi adalakala kita tewas.. cuma jangan putus asa..

sekarang aku pilih.. taknak terlalu menyekat.. tapi cuba ambil kebaikan dari ultraman tu utk dia faham dan applykan standing dgn umur dia...
ye lah.. utk pertahanan diri.. utk bantu org susah.. utk dia tak cenderong ke arah nilai kewanitaan..
huhuhu.. ultraman pun ultraman la...



No comments:

Post a Comment