relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Monday, May 21, 2012

haha..aku dapat rm500


mgu lepas..satu call aku terima..no kl.. ni msti bank bank nak offer loan ni..huh..
tp disebabkan aku free, angkat la juga:
"hello'
"hello..ni cik nadiyah ke?
"yea saya.."
" saya buat panggilan dari pejabat **** selayang, nak dimaklumkan cik diantara penerima baucer 500."
"haa..yeke.." dalam hati..syok dan gelihati kemain..hehe
" cik kena datang amik kat sini"
"eh..tapi saya sekarang kat sarawak..err..hantar ke sarawak ni boleh?"
"tak boleh..cik kena datang sini..amik sendiri'
"alamak..kalau dekat sy boleh pergi..ni kat sarawak..tiket kapal pun lebih 500.."
"ada sedara area ni?"
"hmm..xde"
"hmm..klu macam tu kira burn lah yea..
"erkk..tak boleh transfer ke sarawak ke" aku masih lagi bertanya..tanda merayu.
"emm..tak boleh.'
'kalu macam tu takpelah..xde rezeki saya..bagi pada org lain je.'
klik...

haha..aku terkezuuut bangat.. mana tak ye.. apply pun tak..dan klu ikut kelayakan..tak layak dah.. mungkin rekod diorang..standard gaji wktu aku keje di bangi dulu..huhuhuhu..
tapi aku terpikir..klu betul itu diberi ikhlas untuk aku..dia boleh terus transfer ke akaun aku..atau tak pun..hantar ke pejabat **** sarawak ni..ni bukan zaman batu takde kemudahan mcm tu...
tapi mungkin dia nak aku hadir ke sana....di 'basuh'.. kemudian baru bagi..
xpelah.. :)

No comments:

Post a Comment