relaks..tenang..simple

relakslah..
tenanglah..
be simple...

'Dia' ada...Yakin dengan 'Dia'..'Dia' akan jaga kita..

bismillah

Followers

barakallahulana

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

permata hati kami

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Hadiah ramadhan

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

di sarawak

Daisypath - Personal pictureDaisypath Vacation tickers

Wednesday, May 19, 2010

cuTi-CutI SarAwAK

jumaat lepas ke kabong di Sri Aman...ke rumah rakan sekerja.
best?  mestilah best..dan yang membestkannya adalan adventurenya perjalanan ke sana yang memakan masa 6 jam...
naik apa? VIRU la...(viva biru ku yang tersayang)
alhamdulillah..perjalanan pergi dan balik selamat...

ni di perhentian Sri Aman..igtkan lagi 30 minit lagi nak sampai..tapi F cakap..kak nadia ada 3 jam lagi..kua kua kua
dan kami sampai pada 7.30 pm...disambut oleh ketenangan perkampungan nelayan Kabong.


ni SUMAN...makanan terkenal di kampung ini..tepung yang dimasak..kemudian dicampur dgn udang atau sotong atau ikan..rasanya..tak terucap!!!
pagi  Sabtu kami ke sarikei..1jam 30 minit lagi perjalanan ke sana...dan sepanjang perjalanan..kami dapat menyaksikan rumah2 panjang tradisi dan moden. apalagi jakun la..org perlis ni!
ni rumah panjang tradisi
dan sebelah ni rumah panjang moden...hmm..walaupun dah mula dibuat dengan batu bata tapi masih mengekalkan konsep..beranda atau tempat rehat yang tidak berdinding sebuah keluarga dgn keluarga yg lain..
berani tgk kat luar je..tak berani nak masuk coz..takut diaorang tak suka org luar.
ni poyong...lauk 'special' yang dijual di pasar Sarikei...
sempat berposing dgn joran sapa ntah di sungai sarikei
dan kemudian kami ke pantai...

2 orang nenek kebaya...ayu-ayu kan? hehe



anak dara kabong..sapa nak..tak mahal 1kg = 1K je
yang paling tak lupa permandangan2 yang rasanya amat berharga sekali..

gambar1: nampak macam kosong pantai di bawah..tapi bila perati betul2..ada ketam beraneka warna..Subhanallah


gambar3: dalam perjalanan balik dari sri aman..tgk langit..sSubhanallah..gambar bulan sabit..dan planet zuhal..(kalau tak silap,ada terbaca dlm majalah Infiniti...) mcm orang sedang kenyit mata dan tersenyum kan..; )
ini hanya dapat dilihat dalam beberapa minit dan di Serian je..bila sampai Samarahan..dah tak nampak mcm ni dah..
 apa pun..thanks utk F..dan kwn2 serombongan...tak lupa tuan rumah...cuti2 yang best sgt..dan tak mungkin dilupakan.
oh ya..dan tak lupa ucapan terima kasih kepada driver kami yang 6jam memandu perjalanan pergi balik tanpa ganti....


3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

    ReplyDelete